Johan Karsten tar ortodontin mot framtiden

Johan Karsten tar ortodontin mot framtiden

metod Nu kommer nya, stadiga skruvar som kan fästas i gommen respektive alveolarutskotten, som tandställningen kan förankras mot. De fasta punkterna gör det möjligt att flytta tänder längre och på ett annat sätt än när tandställningen limmas fast på tänderna.
16 Sep 2014
Plusmaterial

Män biter hårdast, men kvinnor tuggar bäst

forskning Trots att män, i snitt, har ett klart kraftigare bett, kan de inte mäta sig med kvinnor när det gäller effektiviteten i tuggningen.
16 Sep 2014
Sjöstedt utmanade Hägglund om tandvården

Sjöstedt och Hägglund i duell om tandvården

val 2014 Varför ska tandläkarna få göra vinst? Frågan ställde Göran Hägglund (KD) till Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt när de möttes i en duell om tandvården.
12 Sep 2014
11
Ewa Björling antog utmaningen

Björling antog utmaning

insamling Avgående handelsministern och tandläkaren Ewa Björling (M) blev utmanad av professor Björn Klinge att hälla vatten över huvudet till stöd för hjärnforskningen.
16 Sep 2014

En lycklig tandläkarstudent

Blogg: Joana Sdik Låt mig ta er tillbaka några år i tiden, uppropet på Karolinska Institutet i Huddinge, sal 4U, augusti 2011. På rad 4 eller 5, någonstans i mitten satt jag och väntade nervöst på att mitt namn skulle ropas upp, med fjärilar i magen, hög förväntan och nyfiken blick.
11 Sep 2014
127

"Mer utbildning behövs om sällsynta diagnoser"

debatt De grupper i samhället som har stora bekymmer med sin tandhälsa på grund av genetiska förändringar i sina kroppsvävnader utesluts i den nya tandvårdslagen. Mer utbildning behövs för att tandläkare och läkare ska kunna mer om de sällsynta diagnoserna, skriver representanter för Ehlers-Danlos syndrom (EDS) Riksförbund.
10 Sep 2014
5

Ibuprofen kan maskera symtom vid tandvärk

forskning Patienter med tandvärk kan undgå diagnos om de tagit ibuprofen före tandundersökningen, varnar amerikanska forskare.
11 Sep 2014
3

Anabola steroider ger sämre tandhälsa

forskning Kroppsbyggare som använder anabola steroider har en betydligt sämre tandhälsa än de som inte använder dopingmedlen.
9 Sep 2014

Konsulters inflytande i offentlig verksamhet ökar

öppenhet Konsulter får allt oftare göra utredningar som ligger till grund för politiska beslut inom välfärden. Detta trots att deras rapporter kan vara svåra att granska.
8 Sep 2014

Nytta och nöje på ny webb

premiär Tandlakartidningen.se har bytt utseende och fått flera nya inslag. Även papperstidningen har gjorts om.
4 Sep 2014
12
Glugg mellan tänderna allt mer accepterat

Glugg mellan tänderna allt mer accepterat

forskning Glugg mellan framtänderna, så kallad diastema mediale, håller på att bli allt mer accepterat. Det visar en studie där två brittiska modemagasin har analyserats.
5 Sep 2014
34

Uppåt i Skåne – men allt är inte på topp

nöjda Medarbetarenkäten visar ett fantastiskt utfall enligt ledningen för Folktandvården Skåne. Men mer finns att göra på vissa kliniker, anser fackordförande Andrea Gerner.
5 Sep 2014
3
Dyr nota för upphandlingstvister

Dyr nota för upphandlingstvister

Tema Upphandling Folktandvården köpte tjänster, utrustning och material för uppåt en miljard förra året. Men det är en miljardhandel med problem.
3 Sep 2014
Plusmaterial

”TLV hastar fram beslut”

tidsbrist I dag den 1 september införs nya referenspriser och förändringar i tandvårdsstödet. Men Göran Stegersjö, tandvårdsdirektör i Örebro är kritisk.
1 Sep 2014
7

Tandläkaren var hennes ”guacamoledressing”

dom Under ett och ett halvt år fick tandläkaren ta emot mejl, sms och postförsändelser från den kvinnliga patienten. Kvinnan har nu dömts för olaga förföljelse, villkorlig dom och dagsböter.
4 Sep 2014
Tandläkare ger sig in i ice bucket challenge

Tandläkare ger sig in i ice bucket challenge

insamling Professor Björn Klinge häller vatten över huvudet till stöd för hjärnforskningen och utmanar i sin tur en minister.
1 Sep 2014
49
Prenumerera här!

Ur senaste numret

DYR NOTA FÖR UPPHANDLINGSTVISTER

ANN HEBERLEIN OM TRYGGHET OCH MAKT I TANDLÄKARSTOLEN

TANDLÄKAREN SOM LIVNÄR SIG PÅ OND BRÅD DÖD

NATTKLUBB BLEV ROFYLLD MOTTAGNING

Läs som E-tidning här