Nyheter

0

Papperslösa ska få rätt till vård

Gömda och papperslösa flyktingar ska få utökade rättigheter till subventionerad hälso- och sjukvård. Det framkom vid en pressträff som regeringen och Miljöpartiet höll på torsdagsmorgonen.

Överenskommelsen mellan regeringen och Miljöpartiet om en ny migrationspolitik innebär bland annat att gömda och papperslösa flyktingar ska få vård på samma villkor som asylsökande i övrigt. Barn upp till 18 år ska få rätt till fullständig och regelbunden tandvård, vård och läkemedel. För vuxna gäller en rätt till tandvård och vård som inte kan vänta, berättade socialminister Göran Hägglund vid pressträffen.

– Det ska tydliggöras att landsting som önskar kommer att ha rätt att lägga sig över denna nivå, sade Göran Hägglund.

Praktiska detaljer ska lösas av en kommande utredning och planen är att förändringen ska genomföras den 1 juli 2013.

Skriv en kommentar

Vi välkomnar kommentarer till artiklar på tandlakartidningen.se. Dina åsikter, synpunkter och kunskaper är viktiga för oss men vi vill att kommentarerna håller en god och konstruktiv ton.

Kommentarer till artiklarna förutsätts skrivas i första hand av personer med yrkesmässig anknytning till ämnet.

För att kommentera måste du registrera dig genom att ange ditt namn och din mejladress. Du får vara anonym men tänk på att din kommentar får mer tyngd om du skriver den under ditt riktiga namn. Observera att du själv är ansvarig för det du låter publicera i kommentarsfältet på tandlakartidningen.se.

Bekräfta din kommentar

Observera att du måste klicka på en länk i mejlet som skickas till e-postadressen som du har angivit för att din kommentar ska bli synlig för andra läsare.

  • Följ
    Tandläkartidningen
    Twitter
  • Tandläkartidningen på Facebook

Mobilanpassning
AV
Mobilanpassning
AV

Du har klickat på en artikel på Tandläkartidningen+.
Här finns exklusivt material för Tandläkartidningens prenumeranter och Tandläkarförbundets medlemmar. För att nå det krävs inloggning.
Är du prenumerant loggar du in med ditt prenumerantnummer (finns på din faktura).
Är du medlem loggar du in med ditt personnummer.

Problem med inloggningen? Kontakta webbredaktören: linda.persson@tandlakarforbundet.se
Prenumerera på Tandläkartidningen Bli medlem i Tandläkarförbundet