Unikt centrum för munhälsa i Lund
Det nya centret ska stå klart sommaren 2018. Foto: Folktandvården Skåne

Unikt centrum för munhälsa i Lund

Satsning 6 Dec 2016
Dela artikeln
Folktandvården i Skåne storsatsar på ett centrum för munhälsa; forskning och klinisk verksamhet ska samlas i nya lokaler i Lund.

Det nya centret ska förläggas till Posthornet vid centralstationen i Lund och innehålla en stor och modern klinik med 38 behandlingsrum för både allmän- och specialisttandvård, lokaler för forskning, vårdutveckling och utbildning samt huvudkontoret för folktandvårdsbolaget.

Totalt kommer 150 personer att arbeta i det nya centret, som väntas stå klart sommaren 2018 och årligen kunna ta emot omkring 60 000 patienter.

Enligt folktandvårdsbolagets vd Marika Qvist kommer den dagliga kontakten mellan klinik, forskning och ledning att bli bättre, vilket i sin tur förhoppningsvis ska leda till att resultaten av kliniska forskningsprojekt kommer ut i praktisk verksamhet och patienterna till del snabbare än i dag.

Text: Mats Karlsson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta kontakta redaktionen: redaktionen@tandlakartidningen.se