Bilden

0
Delsjön i Göteborg en helt vanlig dag. (Bilden är beskuren)

Delsjön i Göteborg en helt vanlig dag. (Bilden är beskuren)

Sommartider hej hej!

Härliga sommarbilder, inte en droppe regn så långt ögat når. Antonios Zampelis bilder visar inte hela sanningen om västkusten.

Antonios Zampelis fotograferar i perioder. Förra året flyttade han tillbaka till Sverige, och det är kanske därför kameran följde med på diverse utflykter i somras. Han är född i Grekland och har bott större delen av sitt liv i Aten, men Antonios Zampelis första minnen är från Stockholm. Han bodde nämligen i Sverige i tre år när han var liten. Under tandläkarutbildningen i Grekland var han utbytesstudent i Göteborg en termin. Det gav mersmak och han gick specialistutbildning i parodontologi i Göteborg 2004 till 2006. Sedan jobbade han i Aten några år.
– Men jag saknade Sverige och flyttade tillbaka i början av 2011, berättar han.
I somras besökte Antonios Zampelis många vackra platser i västra Sverige, bland annat Gullholmen och Brännö tillsammans med arbetskamrater. Antonios Zampelis har seglat och tävlat i Grekland, och därför ställde han upp som assistent i samband med en regatta som Göteborgs Kungliga Segelsällskap (GKSS) ordnade i Långedrag.
– Det var kallt och blåste, men vi fick bra smörgåsar så det var okej, säger han.

Delsjön i Göteborg är också en favoritplats som han ofta besöker. Om man kommer från en storstad som Aten uppskattar man att ha ett sådant ställe inom gångavstånd, förklarar han.

Se fler bilder i Tandläkartidningen nummer 7 2012.

Skriv en kommentar

Vi välkomnar kommentarer till artiklar på tandlakartidningen.se. Dina åsikter, synpunkter och kunskaper är viktiga för oss men vi vill att kommentarerna håller en god och konstruktiv ton.

Kommentarer till artiklarna förutsätts skrivas i första hand av personer med yrkesmässig anknytning till ämnet.

För att kommentera måste du registrera dig genom att ange ditt namn och din mejladress. Du får vara anonym men tänk på att din kommentar får mer tyngd om du skriver den under ditt riktiga namn. Observera att du själv är ansvarig för det du låter publicera i kommentarsfältet på tandlakartidningen.se.

Bekräfta din kommentar

Observera att du måste klicka på en länk i mejlet som skickas till e-postadressen som du har angivit för att din kommentar ska bli synlig för andra läsare.

  • Följ
    Tandläkartidningen
    Twitter
  • Tandläkartidningen på Facebook

Mobilanpassning
AV
Mobilanpassning
AV

Du har klickat på en artikel på Tandläkartidningen+.
Här finns exklusivt material för Tandläkartidningens prenumeranter och Tandläkarförbundets medlemmar. För att nå det krävs inloggning.
Är du prenumerant loggar du in med ditt prenumerantnummer (finns på din faktura).
Är du medlem loggar du in med ditt personnummer.

Problem med inloggningen? Kontakta webbredaktören: linda.persson@tandlakarforbundet.se
Prenumerera på Tandläkartidningen Bli medlem i Tandläkarförbundet