Nyheterna finns på nätet

Krönika 2 Feb 2012
Dela artikeln

Allt fler besöker Tandläkartidningen på nätet där allt fler läser våra nyheter. Det är bra, det är precis så vi vill ha det: snabba nyheter ska läsas på nätet medan de är färska, artiklar som är mer tidsaktuella än
dagsaktuella passar i papperstidningen.
Eftersom allting med självklarhet utspelar sig på nätet i dag har jag roat mig med att ta reda på när vi skrev om saken första gången. Till min förvåning hittade jag företeelsen i en av mina första krönikor från
1996. Den handlade om huruvida det var dags för Tandläkartidningen att göra entré på nätet – eller Internet som vi skrev då med stort I. Det var inte dags;vi skulle inte utgöra frontsoldater i kampen för den nya tekniken, tyckte jag.

Sex år senare lanserade vi Tandläkartidningen på internet (nu med litet i) och i augusti förra året gjorde vi en totalrenovering av innehåll, design och snabbhet. I mitt sökande efter artiklar om internet hittade jag ett annat ämne som just 1996 förekom ofta; jag fann ett tiotal artiklar om en konflikt mellan tandläkarorganisationerna som nu skulle lösas med en utredning. Den fortsatte vi förstås att följa. Jag minns väl de reaktioner vi senare fick i en läsarundersökning: sluta skriva om konflikten i förbundet; vi vill inte höra mer om det där; vi är inte intresserade av alla detaljer och turer! Flera klagade över »tjafs« och »käbbel«. Och jag som tyckte att vi bara hade uppfyllt vår redovisningsplikt!

Under förra året utspelade sig de sista akterna i en organisationskonflikt igen. Vi har skrivit om den i tidningen, förstås, men inte lika ofta, med lika långa artiklar eller med ambitionen att redovisa varje
detalj som förra gången. Däremot har vi, särskilt i höstas, publicerat nyheter på nätet när det har funnits något nytt att berätta, till exempel att Privattandläkarna lämnade Tandläkarförbundet vid årsskiftet. I det här numret får du på sidan 6 veta vad som hänt i den här frågan vid tiden för den här tidningens pressläggning. Men för de allra mest aktuella uppgifterna är det www.tandlakartidningen.se som gäller.

 

 

Text: Christina Mörk, chefredaktör

Dela artikeln
Christina Mörk, chefredaktör
Christina Mörk, chefredaktör
Journalist. Chefredaktör och ansvarig utgivare för Tandläkartidningen till och med 31 maj 2013.

Kommentera artikeln:

Dina åsikter, synpunkter och kunskaper är viktiga för oss men vi vill att kommentarerna håller en god och konstruktiv ton.
Kommentarer till artiklarna förutsätts skrivas i första hand av personer med yrkesmässig anknytning till ämnet.
För att kommentera måste du registrera dig genom att ange ditt namn och din mejladress. Du får vara anonym men tänk på att din kommentar får mer tyngd om du skriver den under ditt riktiga namn. Observera att du själv är ansvarig för det du låter publicera i kommentarsfältet på tandlakartidningen.se.

Observera att du måste klicka på en länk i mejlet som skickas till e-postadressen som du har angivit för att din kommentar ska bli synlig för andra läsare.

Läs tandläkartidningens kommentarsregler

Genom att kryssa för "Jag har läst och förstått villkoren för kommentarinlägg på www.tandlakartidningen.se" godkänner du dessa villkor och förbinder dig därmed att följa dem. Vissa förändringar i villkoren kan komma att göras efter hand.