Lars Frithiof hedras med förtjänstmedalj

Lars Frithiof hedras med förtjänstmedalj

22 Maj 2012
Dela artikeln

Lars Frithiof, specialist i oralkirurgi och parodontologi samt tidigare lärare vid tandläkarhögskolan vid KI, Huddinge, hedras med Svenska Tandläkare-Sällskapets förtjänstmedalj.

Lars Frithiof föddes 1936 och tog sin tandläkarexamen 1960.

Hans meritförteckning är lång; bland annat arbetade han under drygt 20 år halvtid som lärare i olika tjänsteställningar vid KI, resterande tid som privattandläkare, därefter som lektor vid avdelningen för parodontologi, där han också blev tillförordnad professor.

Mellan åren 1997-2005 var han ordförande i Tandläkarförbundets etiska råd och initiativtagare till den årliga Etikdagen.

Han har också engagerat sig för tandvård till hemlösa, ett arbete för vilket han hedrades med ett pris från Svenska Tandläkare-Sällskapet 2005. Han delade priset med Patricia De Palma.

Förutom att njuta av pensionärstillvaron engagerade han sig under åtta år åt tandvård för hemlösa. Han  är ordförande i Svenska Tandläkare-Sällskapets museienämnd, vilket innebär ett övergripande ansvar för de odontologiska samlingarna vid museet i Kista norr om Stockholm.

I motivering till förtjänstmedaljen står det bland annat: ”Lars Frithiof har med stor kunnighet och entusiasm bidragit till aktiviteter för att starkt belysa delar inom Svenska Tandläkare-Sällskapets och Sveriges Tandläkarförbunds verksamhetsområden. Hans grundlighet, tålamod och samordnande förmåga har borgat för hög kvalitet i de uppgifter han åtagit och åtager sig”.

Förtjänstmedaljen delas ut vid den odontologiska riksstämman i november.

Text: Mats Karlsson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Problem med inloggningen? Kontakta redaktionen: redaktionen@tandlakartidningen.se