Oroliga medlemmar fick svar
Tandläkarförbundets vice ordförande Hans Sandberg i samtal med medlemmar

Oroliga medlemmar fick svar

29 dec 2011
Dela artikeln
För en tid sedan beslutade Privattandläkarföreningen att endast företag ska få vara medlemmar i organisationen som blir en branschorganisation. Därmed upphör även medlemskapet i Sveriges Tandläkarförbund för enskilda privattandläkare.

Under riksstämmans första två dagar kunde oroliga medlemmar diskutera frågan med Tandläkarförbundets ordförande Gunilla Klingberg och vice ordförande Hans Sandberg.

– Den vanligaste frågan vi får handlar om hur det blir med försäkringarna, men också hur det kunde bli så här, säger Hans Sandberg.

Han upplever att många medlemmar ännu inte hunnit ta till sig informationen eller vet hur beslutet ska påverka dem i framtiden.

Privattandläkaren Leif Svensson tycker att beslutet från Privattandläkarföreningen tagits för fort.

– Jag förstår inte varför det ska hastas igenom på detta sätt. Vi har fått information, men jag tror inte att alla förstår vad det handlar om, säger han.

Zahrin Kakdisi är student på Karolinska institutet och hon hoppas att konflikten snart ska vara över.

– Jag tycker att det är oroande och hoppas att det har blåst över tills vi slutar om två år.

Text: Lina Jonsson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch