”Ett starkt förbund är en stark röst”
Gunilla Klingberg avgår som Tandläkarförbundets ordförande vid förbundsmötet.

”Ett starkt förbund är en stark röst”

2 dec 2013
Dela artikeln
– Jag hoppas att fler tandläkare engagerar sig i Tandläkarförbundets verksamhet. Vi behöver bli en stark och enad röst. Då kan vi nå framgång. Det säger Gunilla Klingberg, som avgår som ordförande vid förbundsmötet.

Gunilla Klingberg anser att splittringen när Privattandläkarna valde att lämna förbundet inte gick att undvika, men kunde något ha gjorts annorlunda?

– Vi hade kunnat agera tidigare. Då hade den nya privattandläkarföreningen TEV säkert haft fler medlemmar. Nu blev splittringsprocessen långvarig.

En bidragande orsak till att det varit stridigheter inom förbundet är enligt Gunilla Klingberg att nuvarande organisationsstruktur har många år på nacken och därför inte fungerar optimalt.

– De unga tandläkarna har krav som vi måste leva upp till. Vi måste hitta vägar för en bättre kommunikation mellan dem och förbundet.

Läs mer i Tandläkartidningen nr 14 eller i Tandläkartidningen+.

Text: Mats Karlsson

Foton/Illustrationer: Foto: Michael Melanson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch