3:12-regeln ändras i nytt förslag

Beskattning 11 nov 2016
Dela artikeln
Kravet på att en delägare måste äga minst fyra procent av kapitalet i företaget för att få tillämpa 3:12-regeln tas bort. Det är ett av förslagen om ändrade skatteregler för delägare i fåmansbolag som nu överlämnats till regeringen.
Foto: Per Trané

Urban Englund. Foto: Per Trané

– Förslaget att avskaffa fyraprocentsspärren är mycket positivt för våra aktieägare. Då kan de beskatta sin eventuella aktieutdelning som kapitalinkomst i stället för som löneinkomst, säger Urban Englund, ordförande i Praktikertjänst.

Enligt honom innebär detta att det inte längre kommer att finnas en diskriminerande skatt mellan att arbeta inom Praktikertjänst jämfört med att ha ett eget aktiebolag.

– Det ger fördelar för oss både när det gäller rekrytering och möjlighet att behålla praktiker som funderat på att lämna bolaget av skatteskäl, säger Urban Englund.

Förslaget går nu ut på remiss. Reglerna ska enligt förslaget börja gälla den 1 januari 2018.

Text: Mats Karlsson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch