83 procent besökte tandvården

15 maj 2012
Dela artikeln
Sedan tandvårdsstödet infördes den 1 juli 2008 har 83 procent av befolkningen i åldersgruppen 20 år och äldre gjort minst ett tandvårdsbesök. Det visar en rapport från Försäkringskassan.

Av analysen framgår det vidare att tandvårdskonsumtionen tycks stagnera under 2012. I pengar innebär det att utgifterna minskar med 310 miljoner kronor.

Enligt Försäkringskassans prognos kommer tandvårdskonsumtionen och antalet tandvårdsbesök att öka långsamt fram till 2016. Orsaken till detta är den allt större andelen äldre i befolkningen.

I prognosen ingår inte kostnaderna för de förslag till förändringar i tandvårdsstödet som Tandvård- och läkemedelsförmånsverket nu arbetar med och som kommer att införas i januari 2013.

Text: Mats Karlsson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in, kontakta webbredaktören.redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch