Ambra Michelotti hedersdoktor i Malmö
Ambra Michelotti blir hedersdoktor i Malmö den 19 oktober.

Ambra Michelotti hedersdoktor i Malmö

Doktorspromotion 10 okt 2018
Dela artikeln
Ambra Michelotti, professor i Italien, blir hedersdoktor vid odontologiska fakulteten i Malmö.

Hon ansvarar för en tandläkarutbildning samt specialistutbildning i ortodonti och orofacial smärta vid Universitetet i Neapel Fredrico II.

Ambra Michelotti blir hedersdoktor för att hon har bidragit till specialistutbildningen och utveckling av forskningen vid odontologiska fakulteten vid Malmö universitet. Hon har samarbetat med fakulteten i tio år.

Hon forskar om käkmuskelfysiologi och sambandet med orofacial smärta, käkfunktion och tandreglering.

Ambra Michelotti är bland annat en av drivkrafterna bakom en årligt återkommande kurs i orofacial smärta och käkfunktion för blivande specialister i Malmö, Neapel och Nijmegen, Nederländerna. Kursen ges växelvis på de tre orterna och ger specialistutbildningarna en tydlig international prägel.

Hon promoveras den 19 oktober vid den första akademiska högtiden som arrangeras i Malmö sedan Malmö högskola blev Malmö universitet.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch