Andreas Stavropoulos ny ordförande i EFP
Andreas Stavropoulos, professor i parodontologi i Malmö, är ny ordförande i European Federation of Parodontology.

Andreas Stavropoulos ny ordförande i EFP

PARODONTOLOGI 14 apr 2022
Dela artikeln
Andreas Stavropoulos, professor i parodontologi vid Malmö universitet, är ny ordförande i European Federation of Periodontology (EFP).

Utöver sitt ettåriga ordförandeskap i EFP har Andreas Stavropoulos även blivit ordförande i organisationens utskott för vetenskapliga frågor i tre år.

Andreas Stavropoulos började sin bana inom tandvården på 1980-talet som tandtekniker i hemlandet Grekland. Så småningom blev han doktorand vid Aarhus Universitet i Danmark. Efter drygt 15 år i Århus blev han professor i parodontologi i Malmö.

Hans forskning handlar om regeneration av tandfäste och benuppbyggnad, bland annat.

EFP står bakom den internationella kongressen EuroPerio, som hålls i mitten av juni i år i Andreas Stavropoulos hemstad Köpenhamn.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch