Årets riksstämma – en besökssuccé
Många besökte både det vetenskapliga programmet och Swedental i Göteborg. Foto: Marie Ullnert

Årets riksstämma – en besökssuccé

Riksstämman 2015 19 nov 2015
Dela artikeln
Mer än 5000 besökare tog sig till årets odontologiska riksstämma i Göteborg. Även för Swedental noterades ett toppresultat.

Efter några år av vacklande besöksantal innebär 2015 ett rejält uppsving för både riksstämman och Swedental. Det vetenskapliga programmet på riksstämman var slutsålt och hade 5200 besökare totalt under de tre dagarna. Det är mer än en dubblering av besöksantalet jämfört med hur det har sett ut under senare år.

– Det är jätteroligt att se att tandvården återigen besöker Riksstämman. Det stora deltagarantalet på det vetenskapliga programmet visar att Riksstämman är den viktigaste mötesplatsen även för kunskapsinhämtning, säger Gunilla Klingberg, ordförande i Svenska Tandläkare-Sällskapet.

Samtidigt noterade tandvårdsmässan Swedental sin näst högsta besökssiffra någonsin med dryga 14 000 dagsbesök. Flera av de 215 utställarna var mycket nöjda med årets resultat, skriver Svenska Mässan i ett pressmeddelande.

– Vi har haft ett högt tryck hela tiden, både på mässgolvet och på olika sociala aktiviteter, såväl i våra egna lokaler som ute på stan, säger Maria Sterner, affärsansvarig för Swedental, i meddelandet.

Både Västra Götalandsregionen och landstinget Sörmland hade i år bjudit in all sin tandvårdspersonal till riksstämman, vilket bidrog till de höga besökssiffrorna.

Är konceptet att bjuda in hela regioner/landsting något ni kommer att fortsätta med?

– Vi jobbar vidare med konceptet att få såväl privata som offentliga vårdgivare att skicka hela sin personal till riksstämman. Det handlar om samarbete och att riksstämman ska vara attraktiv för hela tandvården, såväl privat som offentlig, säger Gunilla Klingberg.

Text: Linda Persson

Dela artikeln

Andra artiklar i temat ""

Smärtpatienter får lida i onödan

Riksstämman 2015 Samarbetet mellan tandvård och sjukvård måste bli bättre när det gäller upptäckt och behandling av patienter med kronisk käksmärta. Olika journalsystem och olika försäkringsmässiga skillnader ställer till problem.
13 nov 2015

Så påverkar generna risken för sjukdom

Riksstämman 2015 Vilka gener och molekylära mekanismer ligger bakom parodontit och karies? Hur samspelar ärftlighet och miljö?
13 nov 2015

Så kan tandvården värna om miljön

Riksstämman 2015 Tandläkare har något gemensamt med naturskadespecialisten Pär Holmgren. Han sysslar också med skadeförebyggande verksamhet.
13 nov 2015

Fortfarande för hög antibiotikaförskrivning

Riksstämman 2015 Förskrivningen av antibiotika inom tandvården har minskat, men fortfarande skrivs för mycket ut.
12 nov 2015

”Tandläkaren måste göra en större insats”

Riksstämman 2015 Det behövs fler preventiva åtgärder för att komma tillrätta med den ojämlika tandhälsan hos barn i Sverige. Det konstaterade flera pedodontister vid ett seminarium på torsdagen.
13 nov 2015

Digital teknik ändrar arbetsfördelningen

Riksstämman 2015 Utvecklingen inom 3D-printing går mycket fort, men det finns mycket att förbättra i arbetskedjan från scanning till framställning, anser Michael Braian, tandläkare och tandtekniker.
12 nov 2015

"Vi vet att det råder starka samband"

Riksstämman 2015 Patienter med parodontit löper en ökad risk för olika systemsjukdomar, till exempel hjärt-kärlsjukdomar och diabetes.
12 nov 2015

Tandvården kan upptäcka osteoporos

Riksstämman 2015 Tandvården skulle kunna göra stora insatser för att identifiera patienter som har eller riskerar att få osteoporos. Och redan i dag finns det kliniker som arbetar med detta.
12 nov 2015

Rekordmånga fick pris på riksstämman

Riksstämman 2015 Scenen blev full av pristagare när Svenska Tandläkare-Sällskapet hade utdelning vid torsdagens invigning av riksstämman.
12 nov 2015

Ny stiftelse vill gynna odontologisk forskning

Riksstämman 2015 50 miljoner kronor blir grundplåten i en ny stiftelse för forskning och utbildning inom odontologi.
12 nov 2015

Gott samarbete på kliniken ger bättre tandvård

Arbetsmiljö Tandvårdspersonal som upplever stöd, tillit och gemenskap tycker att de gör ett bättre jobb än de som känner att arbetsklimatet brister.
11 nov 2015

Så gör du karriär utomlands

Tips En internationell karriär börjar med nyfikenhet och att du bjuder på dig själv, enligt Lena Hosseinzadeh, ortodontist i Danmark. Hon berättar om sina erfarenheter på årets odontologiska riksstämma.
10 nov 2015

Årets studenter prisas

Utmärkelse Lugn, tålamod och noggrannhet. Det är några av styrkorna som årets studenter uppvisar och som de prisas för vid årets riksstämma i Göteborg.
9 nov 2015

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch