Bakläxa för regeringen om tandvårdsstödet

6 mar 2013
Dela artikeln
Regeringen tvingas se över tandvårdsstödet, detta sedan majoriteten i riksdagen ställt sig bakom socialutskottets kritik mot stödet.

Förra året kom Riksrevisionen med en kritisk rapport om tandvårdsstödet. Det har inte fungerat fullt ut som det var tänkt; många känner inte till tandvårdsbidraget, högkostnadsskyddet eller vad det kostar att gå till tandläkaren.

I rapporten rekommenderade Riksrevisionen regeringen att se över det allmänna tandvårdsbidraget och högkostnadsskyddet så att målet med tandvårdsstödet uppnås.

Rapporten har tidigare diskuterats i riksdagens socialutskott, där de rödgröna och Sverigedemokraterna enades om att stödja Riksrevisionens rekommendationer.

Vid onsdagens omröstning i riksdagen röstade en majoritet för en översyn av tandvårdsstödet.

Text: Mats Karlsson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga in.redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch