Barbro Westerholm blir hedersdoktor i Malmö

Engagerad 9 sep 2016
Dela artikeln
Barbro Westerholm, riksdagsledamot, läkare och tidigare generaldirektör för Socialstyrelsen, blir hedersdoktor vid odontologiska fakulteten i Malmö.
Barbro Westerholm. Foto: Peter Jönsson

Barbro Westerholm.
Foto: Peter Jönsson

I motiveringen till utmärkelsen lyfts hennes stora engagemang fram för utvecklingen av odontologisk utbildning och forskning.

– Det känns väldigt roligt. När man sliter med något som är rätt segt, då känns det härligt att få en sådan här utnämning, säger hon i ett pressmeddelande.

När det gäller tandvård har Barbro Westerholm, som också är riksdagsman för Liberalerna, engagerat sig för äldres munhälsa, något som hon särskilt framhöll när Tandläkartidningen intervjuade henne i nr 4 2014. Då påpekade hon bland annat att många äldre har stora tandvårdsbehov, vilket kan bli dyrt. Den som har låg pension har svårt att ha råd att gå till tandläkaren.

Hon efterlyste då och efterlyser fortfarande förändringar i tandvårdsstödet:

– Vi behöver kanske stötta vissa tillstånd ekonomiskt i större utsträckning än i dag och se om man kan utvidga stödet till personer med olika sjukdomar. I vissa fall behöver också de äldre i vård- och omsorgsboenden få bättre tandvård.

Text: Mats Karlsson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch