Bolagisering bordlagd

8 maj 2013
Dela artikeln
Regionfullmäktige kunde inte fatta beslut om bolagisering av folktandvården i Skåne vid sitt möte den 7:e maj. Frågan skjuts nu upp till nästa regionfullmäktigesammanträde.

De fyra borgerliga partierna plus Miljöpartiet har drivit frågan om bolagisering av folktandvården. Ett huvudargument har varit och är att tandvården skiljer sig åt från övrig hälso- och sjukvård genom att man verkar inom en konkurrensutsatt marknad. Ytterligare ett argument är att ledningen av verksamheten blir tydligare med en vald styrelse i stället för en politisk nämnd.

Men när frågan kom upp på dagordningen på tisdagen krävde Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna att ärendet skulle bordläggas och tas upp för vidare diskussioner vid nästa fullmäktigemöte den 17-18 juni.

Text: Mats Karlsson

Dela artikeln
Taggar:

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch