Bra för odontologin att Malmö blir universitet
Den 1 januari 2018 blir Malmö högskola universitet. Foto: Malmö högskola

Bra för odontologin att Malmö blir universitet

Regeringsbeslut 16 jun 2016
Dela artikeln
Att Malmö högskola blir universitet kan stärka den odontologiska forskningen vid skolan på flera sätt, enligt dekanus Björn Klinge.

Regeringen har beslutat att göra Malmö högskola till universitet. Den 1 januari 2018 ska processen vara klar och en grund till beslutet är högskolans betydelse för det omgivande samhället.

– Högskolans utbildning och forskning fokuserar på att lösa olika samhällsutmaningar, såsom jämlik hälsa, migration, framtidens skola, hållbara och smarta städer. Det är områden regeringen vill stärka, säger Helene Hellmark Knutsson (S), minister för högre utbildning och forskning, i ett pressmeddelande.

Björn Klinge, dekanus vid den odontologiska fakulteten vid Malmö högskola, mottog förstås beskedet om universitetsbildningen med glädje.

– Det är en kvalitetsstämpel på det goda arbetet som utförs och gör att vi kan fortsätta bygga hög kvalitet i vår verksamhet.

De goda effekterna gäller inte minst odontologin.

– Att vara ett universitet innebär att vårt samarbete med andra, både nationellt och internationellt, kan utvecklas ytterligare eftersom vi kan betraktas som en mer jämbördig part. Det blir också än mer attraktivt för våra medarbetare och studenter att vara knutna till ett universitet.

Ungefär 300 studenter läser till tandläkare vid Malmö högskola och vid den odontologiska fakulteten finns knappt 60 aktiva doktorander.

Text: Linda Persson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch