Bra villkor kan bli krav i upphandlingar

Nya regler 2 sep 2015
Dela artikeln
Från och med i vår ska offentlig upphandling endast ske med företag som erbjuder sina anställda skäliga anställningsvillkor. Det föreslår en ny utredning.

Det innebär bland annat att företagen måste erbjuda arbetstider, semester och lön enligt kollektivavtal. Den upphandlande myndigheten ska också ha rätt att ställa ytterligare krav på till exempel försäkringar och tjänstepension.

Reglerna ska framför allt gälla de branscher där anställda löper störst risk att utnyttjas, till exempel inom vård och städning.

Enligt förslaget ska den nya Upphandlingsmyndigheten, som invigdes den 1 september, få en stor roll när det gäller att bestämma utformningen av reglerna.

Text: Linda Persson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch