Claes Virdeborn föreslås bli ny ordförande
Claes Virdeborn kan ta över ordförandeskapet vid förbundsmötet i december.

Claes Virdeborn föreslås bli ny ordförande

15 nov 2013
Dela artikeln
Claes Virdeborn är valberedningens förslag till ny ordförande för Sveriges Tandläkarförbund.

Avgående ordförande Gunilla Klingberg föreslås bli vice ordförande. Valberedningen föreslår också att nuvarande suppleanten John Bratel tar över ordförandeskapet för efterutbildningsrådet.

Claes Virdeborn är specialist i parodontologi och universitetsadjunkt vid Malmö högskola. Han är även musiker och spelar bland annat i bandet Dublin Bombers.

Text: Linda Persson

Dela artikeln
 1. Kommentar från Andreas Cederlund 18 november 2013:

  Vilket utmärkt förslag!
  Med Claes som ordförande ser jag stora möjligheter för utveckling av förbundets frågor som rör professionen och odontologi.
  Riksstämman är inne i en viktig utvecklingsfas. Mycket har förändrats i tandvården och det krävs ett stort arbete och kompetens för att säkra att Riksstämman ska kunna utvecklas, vara modern och kunna fortsätta fungera som en viktig plats för möten och kompetensutveckling.
  Som ordförande i Riksstämmenämnden är jag därför mycket glad för att Claes har tackat ja till att ställa upp för valet till ordförande. Hans kompetens och person kommer att vara så otroligt viktig för Tandläkare-Sällskapets och Riksstämmans arbete och ger oss som jobbar ideellt med detta en nytändning och en vilja att jobba vidare med sikte på 2014.

  Andreas Cederlund
  Ordförande Riksstämmenämnden

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch