Eastmaninstitutet byggs om

16 aug 2013
Dela artikeln
Eastmaninstitutet byggs om för 160 miljoner kronor. "Nya Eastman" är klart i oktober 2015 och blir då ett hus för all specialisttandvård inom folktandvården i Stockholm.

Ombyggnaden börjar den 1 mars nästa år. Lokalerna töms under hösten.

Eastmaninstitutet tillhör folktandvården i Stockholm. Ungefär 110 anställda byter arbetsplats under ombyggnaden. De kommer att arbeta på olika kliniker i Stockholm med omnejd.

Eastmans verksamhet flyttas till nya allmäntandvårdskliniker i Vällingby och Sundbyberg, till befintliga kliniker vid Karlaplan, i Vasastan och i Skärholmen samt till Sankt Eriks sjukhus och Karolinska universitetssjukhuset i Solna, bland annat.

Uppåt 10 000 patienter som i dag går på Eastmaninstitutet berörs. De kommer att behandlas på olika håll medan Eastman har stängt.

När ombyggnaden är klar 2015 kommer i princip all specialisttandvård, både för barn och för vuxna, att flyttas till Eastmaninstitutet.

Det blir specialisttandvårdskliniker i pedodonti, ortodonti, bettfysiologi, röntgen, protetik, parodontologi, endodonti och oral kirurgi. Ett tandtekniskt laboratorium kommer även i fortsättningen att finnas vid Eastmaninstitutet.

Runt 200 anställda varav ett 70-tal tandläkare kommer att arbeta på Eastman när allt är klart. Det kommer att finnas 65 behandlingsrum, jämfört med dagens cirka 45.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in, kontakta webbredaktören.redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch