Emma Lingtell blir ny studentordförande
Emma Lingtell efterträder Suhaib Hurani som ordförande i Tandläkarförbundets studerandeförening (Stud).

Emma Lingtell blir ny studentordförande

STUDENT 29 nov 2021
Dela artikeln
Emma Lingtell blir ny ordförande i Tandläkarförbundets studerandeförening (Stud) vid årsskiftet.

Emma Lingtell

Emma Lingtell är i dag ordförande i Tandläkarförbundets södra studerandeförening, ett uppdrag som hon avslutar när hon efterträder Suhaib Hurani som ordförande i studerandeföreningens centralstyrelse vid nyår.

Hon är 23 år och börjar sista terminen på tandläkarutbildningen i Malmö i januari. Hon bor i Malmö och växte upp i Burseryd i Småland.

Varför satsar du på studentpolitiken?
– Studenter har svårt att få sina röster hörda i samhället. Jag ser denna post som en möjlighet att lyfta studenternas åsikter och behov. Jag har under två verksamhetsår varit engagerad i min lokalförening, Södra Studerandeföreningen och har suttit med i centralstyrelsen det senaste verksamhetsåret. Jag har för avsikt att använda denna erfarenhet för att kvalitetssäkra och främja studenternas utbildning och utveckling inför arbetslivet.

Vilka förväntningar har du inför året som ordförande i studerandeföreningens centralstyrelse?
– Jag hoppas kunna dela med mig av min kunskap till alla nya förtroendevalda som väljer att engagera sig i studerandeföreningen.

Vilka frågor vill du driva?
– Framför allt vill jag göra mitt yttersta för att alla ska känna sig involverade och hörda. Jag vill arbeta för att vi studenter ska få det inflytande vi ska ha i utbildningsfrågor. Den legitimation som följer efter en tandläkarexamen innebär ett stort ansvar och det förutsätter att utbildningen är av högsta kvalitet. Den enskilde ska känna sig trygg i den kunskap man samlat på sig under utbildningen. Det gäller både den kliniska färdighetsträningen och den teoretiska undervisningen.

Hur ser du på din roll i föreningen?
– Då jag nu läser mitt sista år vid Malmö universitet och därmed kommer att sitta första delen av verksamhetsåret som student och sista delen som tandläkare ser jag det som en unik situation som kommer att gynna kopplingen mellan studielivet och arbetslivet.
Janet Suslick

Tandläkarförbundets studerandeförening

* Tandläkarförbundets studerandeförening (”Stud”) har drygt 1 200 medlemmar.

* Föreningen har en centralstyrelse samt lokala föreningar i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå.

* Centralstyrelsens ordförande representerar studenterna i Tandläkarförbundets arbete.

* De lokala föreningarna ordnar egna temakvällar och andra aktiviteter. De samarbetar om ett mentorprogram och några fokusfrågor som bestäms ett år i taget.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch