”Akademisk utbildning bör alltid löna sig”
Vill man skaffa sig en bättre utbildning, ta på sig större ansvar eller prestera mer ska det synas mer i lönekuvertet än det gör i dag, tycker Göran Arrius. Vill man skaffa sig en bättre utbildning, ta på sig större ansvar eller prestera mer ska det synas mer i lönekuvertet än det gör i dag, tycker Göran Arrius.

”Akademisk utbildning bör alltid löna sig”

28 sep 2011
Dela artikeln
Akademiska utbildningar bör alltid löna sig, anser Göran Arrius, ny ordförande i Saco.

Göran Arrius blev vald till ordförande i Sveriges Akademikers Centralorganisation (Saco) den 29 augusti. Han efterträder Anna Ekström, som var Sacoordförande i nästan tio år.

En av Saco:s viktigaste uppgifter blir att verka för ökad lönespridning på arbetsmarknaden.

– Vill man skaffa sig en bättre utbildning, ta på sig större ansvar eller prestera mer ska det synas lite mer i lönekuvertet än det gör i dag, säger Göran Arrius.

– En akademisk utbildning bör alltid löna sig.

Lovordar hoppjerkor

Större rörlighet på arbetsmarknaden är en annan viktig fråga. Rörlighet är bra för individen, arbetsplatsen och samhället i stort, tycker han.

– De som man kallade för hoppjerkor förr tror jag passar ganska bra på arbetsmarknaden i dag. Att byta jobb ökar kompetensen och anställningsbarheten. Det är bra för företagen att få nya influenser och bra för samhället.

Göran Arrius tycker också att det borde vara lättare att byta från offentlig anställning till privat anställning och tvärtom.

– Det är bra om det finns olika vägar att gå när man är klar med sin utbildning.

Läs mer i Tandläkartidningen +, med mer läsning för Tandläkartidningens prenumeranter.

Saco

* Sveriges Akademikers Centralorganisation (Saco) består av 23 fackförbund och yrkesförbund med sammanlagt drygt 600 000 medlemmar.

* Det gemensamma är att medlemmarna är akademiker, men yrkesområdena och anställningsformerna varierar.

* Sveriges Tandläkarförbund är ett av Saco-förbunden.

Text: Janet Suslick

Foton/Illustrationer: Foto: Michael Melanson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch