Enklare att påverka nya standarder

23 jan 2013
Dela artikeln
Swedish Standard Institute (Sis) har en ny tjänst. Nu kan man prenumerera på förslag på nya standarder inom tandvården och kommentera dem på webbplatsen sis.se.

Informationen är lättillgänglig och det blir enklare att påverka om man har synpunkter.

Det kostar inget att prenumerera på information om förslag till nya standarder inom tandvården. När nya förslag finns på webbplatsen får man ett e-postmeddelande med länk.

Att kommentera förslagen direkt från webbplatsen är också gratis.

Led i kvalitetskontrollen

Nya standarder kvalitetskontrolleras under framtagningen. Fastställda standarder ses över ibland för att säkerställa att de är aktuella och relevanta. Remisssvar är ett led i kvalitetskontrollen.

Just nu finns ett förslag på standard om kofferdam på Sis webbplats. Den heter ”Dentistry – Dental rubber dam technique – Part 2: Clamp forceps (ISO/DIS 16635-2:2012)”. Sista dagen att kommentera förslaget är den 13 mars.

Prenumerera på förslag på nya standarder på Sis webbplats.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch