Fel av Praktikertjänst att sparka tandläkare

Tvist 16 mar 2015
Dela artikeln
Praktikertjänst gjorde fel som avskedade en tandläkare, det har en skiljenämnd beslutat. Nu får företaget punga ut med tre miljoner kronor.

Tandläkaren Lars Elmborg var oense med Praktikertjänsts ledning om hur mycket han skulle betala för sin klinik när han vill köpa ut den. Företaget krävde mer än dubbelt så mycket som Lars Elmborg ville betala, det skriver Dagens Industri.

Konflikten växte och till slut sa Praktikertjänsts dåvarande vd Carola Lemne upp Lars Elmborg med argumenten att han hade använt panoramaröntgen utan tillstånd, brutit mot attestregler och varit illojal mot arbetsgivaren.

Lars Elmborg bestred beslutet och en skiljenämnd har nu ogiltigförklarat avskedandet. Praktikertjänst får betala processkostnaderna på tre miljoner kronor.

– Jag är förvånad över Carola Lemnes agerande. Det  var dåligt underbyggt och direkt felaktigt att avskeda mig. Nu är jag återanställd och när hon inte är med på banan kan jag mycket väl tänka mig att fortsätta jobba på Praktikertjänst”, säger Lars Elmborg till Dagens Industri.

Text: Linda Persson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch