Festligt firande för 100-årig kvinnoklubb
Karin Garming Legert, ordförande i Kvinnliga Tandläkareklubben håller upp en "goodie bag" som kvällens gäster fick med sig hem.

Festligt firande för 100-årig kvinnoklubb

Party 24 okt 2016
Dela artikeln
Mingel, middag och musik, det var några av ingredienserna när Kvinnliga Tandläkareklubben firade sitt 100-årsjubileum i fredags.

Tillställningen hölls på Grand hotel i Stockholm och nästan 150 gäster var inbjudna. Förutom en lyxig middag bjöds gästerna på musikframträdanden av bland andra operatrion Divine och artistduon Lise och Gertrud. Under kvällen valdes också 27 nya medlemmar in i klubben.

– Det är otroligt roligt att få fira hundra år, säger Kvinnliga Tandläkareklubbens ordförande Karin Garming Legert när Tandläkartidningen träffar henne ett par timmar före festen.

– Jag är så tacksam till Sigrid de Verdier som gjorde det möjligt för oss att träffas så här långt senare.

Sigrid de Verdier var tandläkaren som 1916 grundade Kvinnliga Tandläkareklubben och även la grundplåten på 50 kronor till den stipendiefond som nu delar ut forskningsstipendier till föreningens medlemmar.

Klubben arrangerar också möten fyra gånger om året med diverse sociala aktiviteter. För även om behovet av en organisation för kvinnliga tandläkare har förändrats sedan 1916 finns ett av grundsyftena med klubben kvar: kamratskapen.

– Även om vi är många fler kvinnliga tandläkare nu finns det behov av kvinnliga nätverk. Det är nog så viktigt än idag att få träffas och ha det trevligt tillsammans, säger Karin Garming Legert.

Text: Linda Persson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch