Fin dag för frågor om munhälsa
Studerandeföreningens ordförande Farid Khodabandehlou i orange tröja pratar med Vedran Omanovic vid Kungsportsplatsen i Göteborg.

Fin dag för frågor om munhälsa

16 sep 2013
Dela artikeln
Solsken och ballonger lockade nyfikna göteborgare att ställa frågor om tandvård när Munhälsodagen firades i lördags.

Vid Kungsportsplatsen i centrala Göteborg stod sex tandläkarstudenter beredda att svara på frågor och informera om vikten av en god munhälsa.

– Det var soligt och mycket folk på gatorna. Vi var uppskattade och många kom fram, var nyfikna och ställde frågor, berättar Farid Khodabandehlou, ordförande i Tandläkarförbundets studerandeförening.

Vilka frågor fick ni?
– Det var mycket varierande. Allt ifrån frågor om ilningar och tandkrämer till tandblekning och det statliga tandvårdsstödet.

I år var det första gången som Studerandeföreningen deltog aktivt i firandet av Nationella Munhälsodagen och även i Malmö, Stockholm och Umeå var studenterna ute på stan och informerade. Dagen uppmärksammades också av både folktandvården och privata kliniker på ett trettiotal orter runtom i landet.

Varför är Munhälsodagen viktig?
–Det är väldigt viktigt att uppmärksamma allmänheten om en god munhälsa. Munnen är en del av kroppen och vi måste ta hand om den på bästa sätt för en god hälsa, säger Farid Khodabandehlou.

Nationella Munhälsodagen firas varje år den andra lördagen i september. Bakom arrangemanget står Sveriges Tandläkarförbund, Sveriges Tandhygienistförening, Svenska Tandsköterskeförbundet, folktandvården och Praktikertjänst.

Text: Linda Persson

Foton/Illustrationer: Foto: Marie Ullnert

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in, kontakta webbredaktören.redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch