Fixturförluster utreddes inte

14 mar 2013
Dela artikeln
Trots att två fixturer lossnade planerades en ny installation av fixturer utan att orsaken till de tidigare förlorade fixturerna hade utretts. Patienten var rökare. Socialstyrelsen riktar kritik mot tandläkaren på en rad punkter.

Operationstekniken går inte att bedöma. Vilken typ av fixturkomponenter som använts framgår inte tydligt i dokumentationen. Belastningen av fixturerna framkommer inte heller.

Orsaken till fixturförlusterna kan inte fastställas utifrån det material som kommit in. Åsikterna om patientens munhygien går i sär.

Socialstyrelsen är kritisk till att installation av nya fixturer planerades utan att orsaken till de tidigare fixturförlusterna hade utretts.

Läs mer i Tandläkartidningen nr 4, som kommer ut den 14 mars.

Text: Mats Karlsson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch