Fler kliniker i Skåne köpta
– Jag tror att jag kommer att kunna fokusera mer på patienterna nu, säger Magnus Steen som har köpt en klinik i Bjärnum. – Jag tror att jag kommer att kunna fokusera mer på patienterna nu, säger Magnus Steen som har köpt en klinik i Bjärnum.

Fler kliniker i Skåne köpta

31 okt 2012
Dela artikeln
Magnus Steen tar över en folktandvårdsklinik i Bjärnum för 40 000 kronor. Det är en av fem små kliniker som folktandvården hittills har sålt i Skåne. Försäljningen av de återstående fyra drar ut på tiden.

Folktandvården beslutade i våras att sälja nio små kliniker i Skåne. Försäljningen av två av klinikerna blev klar för ett par veckor sedan.

Nu är försäljningen av tre kliniker till klar.

* Michal Wachalski, som har varit tandläkare inom folktandvården, köper kliniken i Ljungbyhed för 800 000 kronor och tillträder också i morgon.

* Mihaela Anton, tandsköterska, tar över tandvårdskliniken i Örkelljunga. Hon har köpt kliniken för 300 000 kronor. Hon tillträder den 5 november.

* Magnus Steen tar över kliniken i Bjärnum, där han tidigare har varit anställd som tandläkare inom folktandvården. Han får tillträde i morgon, den 1 november. Köpesumman är 40 000 kronor.

Öppnar i mitten av november

– Jag jobbar min sista dag på folktandvården i dag och hoppas få nycklarna till kliniken i Bjärnum i morgon, säger Magnus Steen.

Han siktar på att börja ta emot patienter i mitten av november, men måste först få in datorer, röntgensystem, alla instrument, viss dental inredning, möbler och förbrukningsmateriell.

– I köpet ingår hyreskontrakt, tandläkarstolar med vissa motorer samt röntgenrör. Jag hade velat köpa delar av utrustningen som hade ett värde på plats, men de ansvariga inom folktandvården har valt att ta bort gamla skrivbord, operatörsstolar, röntgensensorer och tänger istället.

Anslag i affären

Magnus Steen har satt upp anslag på livsmedelsbutiken i Bjärnum och några hundra patienter har hört av sig.

Kliniken i Bjärnum har tre behandlingrum. Till en början kommer Magnus att arbeta ihop med en tandsköterska. Snart börjar en tandhygienist och i början av nästa år planerar han att anställa en tandsköterska till.

– Jag tror att jag kommer att kunna fokusera mer på patienterna nu och påverka min egen arbetssituation på ett helt annat sätt, säger Magnus Steen.

– Kliniken har varit nedläggningshotad sedan jag började i Bjärnum för tio år sedan. Tidigare har jag jobbat på andra folktandvårdskliniker i Hässleholms kommun, men av sex kliniker som har funnits i kommunen har nu folktandvården bara en kvar.

Lönsboda och Fjälkinge

Försäljningen av folktandvårdsklinikerna i Lönsboda och Fjälkinge blev klar i mitten av oktober.

* Anders Elner, tandläkare i Älmhult, har köpt kliniken i Lönsboda för 150 000 kronor och tar över lokalerna i morgon. Kliniken ska renoveras innan han börjar ta emot patienter i Lönsboda.

* Ingvar Olbée, delägare i Dental Human AB i Klintehamn, har köpt kliniken i Fjälkinge för 400 000 kronor.

De återstående klinikerna som säljs ligger Veberöd, Degeberga, Smygehamn och Tyringe.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch