Flera inbrott på tandläkarkliniker

"Se över larmanläggningar" 15 mar 2016
Dela artikeln
Den senaste tiden har flera tandläkarkliniker i södra Sverige fått påhälsning av tjuvar. Troligtvis rör det sig om beställningsjobb, säger Richard Glantz, kommunikatör på polisen i nordvästra Skåne.

Bland annat har två kliniker i Bjuv haft inbrott de senaste veckorna.

Vid inbrottet i Tandvårdshuset stals bland annat vinkelstycken och röntgensensorer.

– Tjuvarna tog sig in genom fönstret. Efter att vårt larm löst ut var personal på plats efter fem minuter, men då var tjuvarna redan försvunna, berättar tandhygienist Anna Sajapur.

Enligt kommunikatör Richard Glantz på polisen har flera liknande inbrott gjorts på tandläkarkliniker i södra Sverige den senaste tiden.

– Eftersom det handlar om så speciell utrustning utgår vi ifrån att det är beställningsjobb, kanske från personer utomlands, säger han.

Han uppmanar alla kliniker att se över sina larmanläggningar så att de fungerar och att man gör det så svårt som möjligt för inbrottstjuvar att komma över stöldbegärlig utrustning och mediciner, exempelvis att inte ha sådant framme och synligt från fönstren och låsa in om det går.

Text: Mats Karlsson

Dela artikeln
Taggar:

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch