Flera utbildningar får grönt ljus av UKÄ
Tandläkarutbildningarna vid KI och Malmö högskola får omdömet hög kvalitet. Foto: Camilla Svensk, Malmö högskola

Flera utbildningar får grönt ljus av UKÄ

Uppföljning 30 apr 2015
Dela artikeln
Tandläkarutbildningarna vid Malmö högskola och Karolinska institutet håller nu hög kvalitet och skolorna får fortsätta utfärda tandläkarexamen. Det har UKÄ beslutat.

Universitetskanslersämbetet (UKÄ) gav förra året utbildningarna vid Malmö högskola och Karolinska institutet omdömet bristande kvalitet och ifrågasatte skolornas tillstånd att utfärda tandläkarexamen. Skolorna fick till februari i år på sig att komma tillrätta med bristerna.

Med de åtgärder som lärosätena nu har vidtagit bedömer UKÄ att båda skolorna uppfyller kvalitetskraven för högre utbildning och att utbildningarna ska ges det samlade omdömet hög kvalitet. Det finns därmed inga skäl att ifrågasätta examensrätten.

– Det är förstås ett mycket glädjande besked som mottas med en suck av lättnad, säger Björn Klinge, dekanus för Odontologiska fakulteten vid Malmö högskola.

Även tandhygienistutbildningen vid KI får godkänt efter vidtagna åtgärder såväl som tandteknikerutbildningen och tandhygienistutbildningen vid Göteborgs universitet.

Tandhygienistutbildningen vid Karlstad universitet, som också visade bristande kvalitet förra året, har lagts ned.

Text: Linda Persson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch