De ger tandvård på kredit

Betalningsalternativ 14 apr 2015
Dela artikeln
Folktandvården i Uppsala län inför ett kreditkort på tandvård. Tanken är att kortet ska hjälpa patienter vid både små och stora behandlingar.

Möjligheten att delbetala sin tandvårdsbehandling har funnits även tidigare men det här systemet är smidigare och ger bättre villkor för patienten, enligt tandvårdsdirektör Gunilla Swanholm.

– Det är till exempel räntefritt första året och kreditgränsen är lägre.

Kreditkortet ska inte bara hjälpa patienter med omfattande behandlingsbehov.

– Även betalningar upp till 3000 kronor kan vara kärvt för en del patienter. Med det här kortet kan också akutbehandlingar göras, till exempel innan man åker på semester, som man betalar senare, säger Gunilla Swanholm.

Vad innebär det här för Folktandvården?

– Det är en enklare hantering än tidigare. Vi får betalt som vanligt, det är företaget Tandsupport och patienten som sköter det hela.

Finns det inte en risk att patienter köper på sig för mycket tandvård?

– Det tror jag ingen gör. Vilka behandlingar som ersätts är så reglerat så vi kan inte fuska med det.

Tandsupport Konto är ett samarbete mellan företaget Tandsupport och Resurs bank. Även Folktandvården i landstinget Västmanland använder sig av Tandsupport.

Text: Linda Persson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch