Folktandvården Gävleborg får ny vd igen
Ann-Christine Bolle lämnar Praktikertjänst och blir ny vd för Folktandvården Gävleborg AB i maj.

Folktandvården Gävleborg får ny vd igen

Nytt jobb 19 feb 2018
Dela artikeln
Ann-Christine Bolle blir ny vd för Folktandvården Gävleborg AB i maj. I dag är hon tillförordnad kvalitetschef på Praktikertjänst.

Ann-Christine Bolle började som kvalitetschef för tandvården på Praktikertjänst 2012 och blev sedan patientsäkerhetschef för både sjuk- och tandvården. I dag är hon tillförordnad kvalitetschef, men under våren återgår hon till tandvården på heltid – på folktandvården.

– Jag ser fram emot att jobba med renodlad tandvård igen. Det är det jag brinner för, säger Ann-Christine Bolle.

Privattandläkare i många år
Tidigare drev hon en mottagning i Praktikertjänsts regi i Solna tillsammans med sin man, Per Bolle, i många år.

Innan hon började arbeta privat var hon allmäntandläkare och klinikchef i Trondheim, Norge i några år. Dessförinnan var hon tandläkare på folktandvården i Hudiksvall och Iggesund i några år i början av 1990-talet, direkt efter tandläkarutbildningen på Karolinska institutet i Stockholm.

– Det blir som att komma hem. Jag är från Stockholm men började min karriär i Hudiksvall, där jag gjorde min allmäntjänstgöring.

Hon kommer att veckopendla mellan Stockholm och Gävle.

Blev headhuntad
Ann-Christine Bolle blev headhuntad till jobbet som vd för Folktandvården Gävleborg. Rekryteringsföretaget ringde till henne i november medan hon var på semester utomlands. Under semester hann hon fundera på saken och bestämde sig för att träffa Folktandvården Gävleborgs styrelseordförande och personalansvarig.

Ann-Christine Bolle efterträder Marianne Forsell, som i oktober blev entledigad med omedelbar verkan från sin anställning som vd på Folktandvården Gävleborg – efter bara drygt tre månader på jobbet.

Ann-Christine Bolle blir den femte vd:n på Folktandvården Gävleborg sedan 2007.

Har du fallskärm?
– Vi har ett avtal. Nu gäller det att ta hand om organisationen. Jag kommer att göra mitt bästa för att alla ska må bra. Folktandvården Gävleborg ska vara det naturliga valet för både medarbetare och patienter, säger Ann-Christine Bolle.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch