Folktandvården i Örebro får miljoner till forskning

Budgetbeslut 24 nov 2016
Dela artikeln
Region Örebro län avsätter 1, 5 miljoner kronor under nästa år för en satsning på tandvården. Pengarna ska framför allt gå till odontologisk forskning.

– Jag tycker såklart att det är jättebra. Det är en väldigt tydlig markering att regionen inte bara satsar på sjukvården, säger tandvårdsdirektör Göran Stegersjö om de utlovade pengarna.

De kommande åren väntas ännu mer pengar till tandvården, närmare bestämt 2,5 miljoner 2018 och 3,5 miljoner kronor 2019.

Pengarna är märkta för odontologisk forskning och ska bland annat användas till att inrätta en kombinerad specialist- och forskarutbildningstjänst samt ytterligare en tjänst på den treåriga certifieringsutbildning för allmäntandläkare som folktandvården redan bedriver. De samarbeten som finns med Malmö högskola och Örebro universitet kommer att utvecklas.

– Vi planerar också att bygga upp ett utbildningspaket för tandsköterskor för att göra dem mer delaktiga i den kliniska verksamheten, berättar Göran Stegersjö.

Text: Linda Persson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in, kontakta webbredaktören.redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch