Folktandvården i Skåne kan bli bolag

26 sep 2012
Dela artikeln
Politikerna i Region Skåne vill bolagisera folktandvården i Skåne.

Det formella beslutet om att utreda bolagiseringen tas när Skånes vårdproduktionsberedning sammanträder den 10 och 11 oktober. Moderaterna, Folkpartiet, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Miljöpartiet står bakom förslaget.

Bolagisering kan ge folktandvården smidigare förutsättningar, anser Michael Sandin, moderat och tillträdande ordförande i vårdproduktionsberedningen.

Han hoppas att en bolagisering ska leda till att folktandvården får större möjlighet att utforma sin egen verksamhet. Han tror att beslutsgången blir kortare och att verksamheten får möjlighet att snabbt reagera på patienternas och omgivningen krav.

Rapporten ska vara klar i februari. Säger regionfullmäktige ja, kan folktandvården bli bolag vid årsskiftet 2013/2014.

Folktandvården drivs som bolag i dag i Stockholm, Gävleborg, Västmanland och Sörmland.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln
Taggar:
  1. Kommentar från Anders M. 8 oktober 2012:

    En tandläkare och 4-5 sköterskor….. Man undrar varför det går så dåligt…. varför den höga personalomsättningen….. varför den icke personliga mottagandet av patienterna… varför patienterna flyr…..

  2. Kommentar från Anders M. 9 oktober 2012:

    Kan någon överhuvudtaget säga när något som har skapats av politiker eller styrdes av politiker har fungerat tillfredsställande ? Själv har jag jätte svårt att komma p något….

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch