Förslag om förändrat tandvårdsstöd

Tandvårdsstödet 10 mar 2020
Dela artikeln
Den 9 mars gick Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, ut med sin remiss om förändringar i det statliga tandvårdsstödet.

I år handlar det framför allt om implantat, till exempel förändringar i tillstånden protesskavssår och partiell tandlöshet.

Det nya tillstånd som föreslogs förra året, att implantat blir ersättningsberättigande för entandslucka där granntänderna är felfria eller om det är glest mellan tänderna, återkommer som förslag. TLV vill ta med detta tillstånd i år om budgeten tillåter.

Förutom förtydliganden i åtgärdstexterna, föreslås fyra nya åtgärder som ska ersätta åtgärd 880 och 882, som berör reparation av implantatstödd protetik.

Remisstiden går ut den 20 april, och beslut är planerat till 25 maj.

Mer information finns på TLV:s webbplats.

Text: Anna Norberg

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch