Fototillstånd krävs på folktandvården
Det blir förbjudet att fotografera utan tillstånd i folktandvårdens lokaler på Gotland.

Fototillstånd krävs på folktandvården

15 jan 2013
Dela artikeln
Det krävs tillstånd för att fotografera, filma och spela in ljud i folktandvårdens lokaler på Gotland. Det har hälso- och sjukvårdsförvaltningen på Gotland beslutat.

Det skriver Region Gotland på www.gotland.se.

Privatpersoner som vill fotografera, filma eller göra ljudupptagning måste be personalen om tillåtelse. Om andra patienter eller anhöriga finns i lokalen måste de också ge sitt medgivande om det är risk att de kommer med. Massmedier måste få tillstånd av ansvarig chef för vårdenheten innan de fotograferar, filmar eller gör ljudupptagning.

Personalen har rätt att avvisa personer som bryter mot den nya regeln, man de får inte beslagta kameror eller annan teknisk utrustning. En patient får inte vägras vård för att ha trotsat förbudet.

Reglerna gäller även övriga hälso- och sjukvården på Gotland.

Text: Janet Suslick

Foton/Illustrationer: Foto: Colourbox

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch