Friskare tänder hos unga i Stockholm

7 maj 2014
Dela artikeln
Tandhälsan bland barn och ungdomar i huvudstaden blir allt bättre. Det visar den årliga tandhälsorapporten från Stockholms läns landsting.

Av rapporten framgår det att tandhälsan bland barn och ungdomar förbättras för tionde året i rad.

Skillnaderna mellan flickors och pojkars tandhälsa är generellt liten, men det finns fortfarande skillnader i tandhälsa mellan olika vårdområden. I socioekonomiskt utsatta områden har visserligen tandhälsan förbättrats, men mycket arbete återstår för att få ner kariestalen.

”Satsar extra resurser”

– I mer utsatta vårdområden satsar vi extra resurser för att skapa en tidigare kontakt med föräldrarna för att kunna sätta in olika stödåtgärder, förklarar Catrin Mattsson, centerpartistisk ordförande i tandvårdsberedningen.

En annan åtgärd är forskningsprogrammet Stop Caries, vars syfte är att lyfta tandhälsan i de socioekonomiskt utsatta områdena. Programmet är ett samarbete mellan folktandvården, Distriktstandvården, Karolinska Institutet och universitetet i Köpenhamn.

Text: Mats Karlsson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch