Fullspäckad vecka för studenter på utbyte
Eylul Ogut, tandläkarstudent från Turkiet deltar i ett internationellt utbyte i Sverige. I går övade hon och studenter från olika länder suturering med Helen Baranto, klinisk handledare på KI.

Fullspäckad vecka för studenter på utbyte

Student 3 okt 2017
Dela artikeln
Elva blivande tandläkare från sex länder besöker tandläkarutbildningen på Karolinska institutet (KI) denna vecka.

Studenterna deltar i ett internationellt utbyte på KI i Huddinge. I går gick de en sutureringskurs, bland annat. Under vistelsen kommer besökarna att auskultera på studentkliniken och delta i en workshop om ergonomi tillsammans med tandläkarstudenter från KI. En dag får de preparera en tand och skanna in den.

– Veckan kommer att vara fullspäckad med aktiviteter, berättar Kadirat Ouro N’ti, ordförande i studenternas internationella utskott på KI och eldsjälen bakom arrangemanget.

Utbytet ger studenter från olika länder chansen att besöka tandläkarutbildningen på KI och knyta kontakter med varandra. Ett liknande utbyte ordnades i Malmö för ett år sedan.

Den här typen av utbyte kallas European Visiting Programme (EVP) och har utformats av studentorganisationen European Dental Students’ Association (EDSA).

EDSA representerar över 65 000 tandläkarstuderande i Europa med omnejd. Organisationen ger studenter från olika länder möjlighet att utbyta kunskap, idéer och erfarenheter med varandra. EDSA arbetar också för harmonisering av tandläkarutbildningarna i Europa.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga in.
redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch