Gränslöst erfarenhetsutbyte

11 apr 2012
Dela artikeln
Vad kan Norge och Sverige lära av varandra? Det ska projektet ”Gränslös tandvård” förhoppningsvis komma fram till.
– Även om vi redan arbetar effektivt kan vi säkert göra mer, säger projektledaren och tandvårdsstrategen Ulf Söderström, Västerbotten.

Projektet är ett samarbete mellan Folktandvården Västerbotten och dess motsvarighet Tannhelsetjänster i Nordland i Norge. Redan 2007 etablerades kontakter mellan parterna. Det framkom då bland annat att man hade ganska likartade uppdrag, men att dessa utfördes på olika sätt och med olika resultat. Idén föddes om att starta ett projekt för att analysera verksamheterna och utbyta erfarenheter över gränsen.

Nu är projektet i gång tack vare EU-bidrag och bidrag från landstinget i Västerbotten och dess motsvarighet i Norge. Redan nu har man identifierat intressanta områden där man kan lära av varandra.

Resultatet av projektet ska redovisas i april 2014.

Läs mer i Tandläkartidningen nummer 6, som kommer ut den 3:e maj.

 

Text: Mats Karlsson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch