Grönt ljus för utbildningen i Malmö

Upprättelse 29 apr 2015
Dela artikeln
Tandläkarutbildningen vid Malmö högskola håller nu hög kvalitet och skolan får fortsätta utfärda tandläkarexamen. Det beskedet ger UKÄ.

Universitetskanslersämbetet (UKÄ) gav förra året utbildningen vid Malmö högskola omdömet bristande kvalitet och ifrågasatte skolans tillstånd att utfärda tandläkarexamen. Skolan fick till februari i år på sig att komma tillrätta med bristerna.

Med de åtgärder som lärosätet nu har vidtagit bedömer UKÄ att Malmö högskola uppfyller kvalitetskraven för högre utbildning och att utbildningen ska ges det samlade omdömet hög kvalitet. Det finns därmed inga skäl att ifrågasätta examensrätten, skriver UKÄ i sitt beslut.

– Det är förstås ett mycket glädjande besked som mottas med en suck av lättnad, säger Björn Klinge, dekanus för Odontologiska fakulteten vid Malmö högskola.

Text: Linda Persson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in, kontakta webbredaktören.redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch