Håkan Hellbjer blir hedersdoktor vid Malmö universitet
Tandläkaren Håkan Hellbjer har utsetts till hedersdoktor vid Odontologiska fakulteten, Malmö universitet.

Håkan Hellbjer blir hedersdoktor vid Malmö universitet

Personnytt 29 jun 2021
Dela artikeln
Tandläkaren Håkan Hellbjer har utsetts till hedersdoktor vid Odontologiska fakulteten, Malmö universitet.

Håkan Hellbjer tog tandläkarexamen vid Malmö universitet år 1980. Han har sedan dess  arbetat både privat och inom Folktandvården, och var under flera år odontologiskt sakkunnig i region Skåne. I dag är han nybliven pensionär.

Han får utmärkelsen vid Malmö universitets årshögtid i oktober.

Motivering

Håkan Hellbjer tog tandläkarexamen från Odontologiska fakulteten 1980. Håkan har under hela sin yrkeskarriär bidragit till att skapa god munhälsa för skåningarna. Först som tandläkare under många år inom folktandvård och privattandvård. Därefter har han under lång tid tjänstgjort som odontologisk sakkunnig i Region Skåne vid Enheten för tandvårdsstyrning. I den mycket viktiga rollen har Håkan Hellbjer varit en odontologisk motor för samverkan och kvalitet inom tandvård i hela Skåne. Håkan Hellbjer har haft ett stort engagemang för såväl klinik som utbildnings- och forskningsfrågor. Han har alltid varit en god ambassadör för tandvård i Skåne och betytt mycket för verksamheten vid Odontologiska fakulteten vid Malmö universitet, hela tiden med patientens bästa i främsta rummet. Hans arbete har i mycket hög grad bidragit till utveckling av specialisttandvård, specialistutbildning och inte minst till att skapa goda förutsättningar för klinisk forskning vid Odontologiska fakulteten i Malmö

Källa: Malmö universitet

Text: Anna Norberg

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in, kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch