Håll rent med Klinikliv
I höstens nummer av Klinikliv finns tips om hur du håller rent på kliniken.

Håll rent med Klinikliv

För hela teamet 14 okt 2016
Dela artikeln
Hygien är temat för höstens nummer av tidningen Klinikliv. Vi har bland annat besökt kliniken där renlighet är en fråga om liv och död.

Hygienrutinerna för tandvården är tydliga. Ändå slarvas det. Särskilt med plastförkläden och handdesinfektionen. Men för att minska risken för infektioner, smittspridning och användning av antibiotika är hygien avgörande.

Vi har träffat Karin Garming Legert som arbetar på Käkkirurgiska kliniken vid Karolinska universitetssjukhuset. Där möter hon särskilt infektionskänsliga patienter och hygienåtgärderna är rigorösa. I temat får du också tips av hygiensamordnaren Ingegerd Sandberg hur du håller rent på kliniken och tandläkaren Mikael Zimmerman slår ett slag för engångsborrar.

På nyhetsplats tittar vi närmare på flyktingars hälsa och skriver om de nya reglerna för asyltandvård. Vi har också varit med när Kolmårdens djur får besök av tandläkaren.

Klinikliv är en tidning som vänder sig till hela tandvårdsteamet och går ut gratis till landets alla yrkesverksamma tandläkare, till tandhygienister, tandsköterskor och tandtekniker med en total upplaga på 16 000 exemplar. Det här är det sista numret av tidningen, den kommer inte att ges ut under 2017.

Här på webben ligger Klinikliv öppen och läsbar för alla, i en lika fin e-tidningsversion som den vanliga Tandläkartidningen.

Text: Linda Persson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in, kontakta webbredaktören.redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch