Hallå där, Karin Tideström…
Karin Tideström är ny i rollen som chefredaktör men inte helt ny på Tandläkartidningen. Foto: Sandra Johnson

Hallå där, Karin Tideström…

På nytt jobb 1 feb 2016
Dela artikeln
... som är tillförordnad chefredaktör på Tandläkartidningen sedan årsskiftet.

Hur känns det?
– Det känns roligt och utmanande. Jag har jobbat med Tandläkartidningen i ungefär ett och ett halvt år, bland annat med Klinikliv, så på ett sätt känns det välbekant. Samtidigt är jag här i en ny roll och får sätta mig in i helt nya frågor.

Berätta lite om din bakgrund!
– Jag har arbetat som journalist i drygt tio år och frilansade i många år för olika fack- och organisationstidningar, där jag framför allt skrev om vård, medicin och hälsa. Sedan 2012 jobbar jag för tidningsbyrån A4 där jag är redaktör och projektledare. Under hösten var jag t f chefredaktör för Läkemedelsvärlden.

Hur mycket kan du om tänder?
– Jag har lärt mig mycket under tiden jag jobbat med Tandläkartidningen och det är roligare att gå till tandläkaren nu, det är intressant på ett nytt sätt. Jag har också fått bättre kunskaper om barns tandhälsa vilket känns värdefullt eftersom jag har en tvååring hemma som absolut inte vill borsta tänderna. Det fina med att vara journalist är annars att jag inte behöver kunna allt, mitt jobb är att hitta dem som har svaren och ställa rätt frågor till dem. Jag har också en erfaren och kunnig redaktion som hjälper mig att hitta vad som är intressant.

Vad ser du fram emot i det här uppdraget?
– I det första numret som jag är chefredaktör för, nummer 2, kommer vi att ha hela tre debattartiklar. Jag hoppas att det är en trend som håller i sig eftersom jag tycker att Tandläkartidningen ska vara en arena för debatt i viktiga tandvårdsfrågor. Jag ser också fram emot det temanummer om evidens vi ska ha under våren.

Text: Linda Persson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch