Hallå där, Örjan Björklund…
Örjan Björklund har tagit plats på Tandläkartidningens redaktion. Foto: Linda Persson

Hallå där, Örjan Björklund…

3 jun 2013
Dela artikeln
... som idag tillträder som ny chefredaktör för Tandläkartidningen.

Hur känns det?
– Det känns jättebra. Nu är det ju min första riktiga dag på nya jobbet och i praktiken bara några timmar sedan jag tillträdde officiellt så det vore ju hemskt om det kändes på något annat sätt. Men eftersom jag varit på tidningen lite då och då under de senaste veckorna och träffat alla som jobbar här så tror jag nog att den känslan kommer att bestå.

Vad har du för bakgrund?
– Samhällsjournalistik är väl det jag alltid sysslat med under min journalistbana och inte minst under de senaste 13 åren då jag varit nyhetschef och sedan redaktionschef på tidningarna KommunAktuellt och Dagens Samhälle. Före jag blev journalist jobbade jag bland annat med musik och i flera år som högstadielärare. Lärare var jag i Arboga, där jag är född och uppvuxen. Men jag har bott i Stockholm i snart 30 år nu.

Hur mycket kan du om tandvården?
– Väldigt lite. Men jag lär mig hela tiden. Och jag kan ju en hel del om såväl landsting som privata välfärdsföretag från min tid på Dagens Samhälle.

Hur vill du utveckla tidningen?
– Tidningen är bra, men det är dags att modernisera designen. Jag vill också göra tidningen lite mer nyhetsbetonad och ambitionen är att vi ska jobba mer med egna undersökningar och granskningar än i dag. Bland annat. Men mycket av innehållet kommer läsarna att känna igen även i framtiden.

Din företrädare, Christina Mörk, satt på posten i 18 år. Kommer du att stanna lika länge?
– Tveksamt, för om 18 år är jag 71. Men osvuret är bäst.

 

Örjan Björklund kommer att medverka med sin första krönika i Tandläkartidningen nummer 9 som kommer ut i mitten av augusti.

Text: Linda Persson

Dela artikeln
Taggar:

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch