Halv miljard outnyttjad i tandvårdsstödet
Enligt Försäkringskassans prognos kommer det att finnas en diskrepans mellan anslagna medel och använda pengar varje år fram till 2019. Foto: Försäkringskassan

Halv miljard outnyttjad i tandvårdsstödet

Utgifter 20 maj 2015
Dela artikeln
De kommande åren kommer inte de anslagna medlen i tandvårdsstödet att utnyttjas fullt ut; det visar en prognos från Försäkringskassan.

Utgifterna för tandvårdsstödet förväntas öka successivt åren 2015–2019, men det kommer ändå att finnas utrymme för förändringar.

2015 finns drygt 5, 7 miljarder kronor anslagna, och detta kommer att plussas på fram till 2019, då de anslagna medlen beräknas bli drygt 6,1 miljarder kronor.

Men enligt Försäkringskassans prognos kommer det att finnas en diskrepans mellan anslagna medel och använda pengar varje år fram till 2019. För innevarande år beräknas cirka 571 miljoner kronor ligga outnyttjade, och åren därefter drygt 400 miljoner kronor.

 

 

Text: Mats Karlsson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören.: redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch