Han är ny ordförande för Studerandeföreningen
Adrian Borhani ser fram emot sitt nya uppdrag. Foto: Linda Persson

Han är ny ordförande för Studerandeföreningen

Nyvald 18 nov 2016
Dela artikeln
Umeåstudenten Adrian Borhani tar över posten som ordförande för Tandläkarförbundets Studerandeförening.

Han valdes vid föreningens årsmöte som hölls på torsdagskvällen och efterträder Helen Taheri som lämnar sin post efter två år.

Adrian Borhani är 22 år och går just nu på sjätte terminen vid tandläkarutbildningen i Umeå. Han har redan erfarenhet av att vara ordförande.

– Jag har suttit i styrelsen för Norra Studerandeföreningen i två år och det senaste året som ordförande. Nu känns det som att jag har samlat på mig tillräckligt med erfarenhet för att våga ta mitt engagemang vidare nationellt.

Vad gör dig till en bra ledare?

– Jag försöker alltid att vara öppensinnad och lyhörd, eftersom jag tycker det är lärorikt och givande att se åsikter från olika synvinklar. Att kunna lyssna och ta in olika perspektiv är viktigt för att man som ledare ska kunna se till allas bästa i olika situationer.

Har du några hjärtefrågor?

– Utbildningens kvalitet och lika villkor för studenterna är två saker som jag brinner för. Jag har sett på flera lärosäten att kvaliteten blir lidande på grund av bland annat bristande resurser. Det hoppas jag att jag kan vara med och förändra till det bättre.

Text: Linda Persson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören.: redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch