Hon är Årets tandsköterska
Enligt prismotiveringen har Zainab Saeid ”stor passion för yrket och ett engagemang som smittar av sig”.

Hon är Årets tandsköterska

"Passion och engagemang" 5 feb 2016
Dela artikeln
Zainab Saeid har utsetts till Årets tandsköterska.

Zainab Saeid arbetar på Folktandvården Krokslätt i Mölndal utanför Göteborg. Hon tilldelades utmärkelsen Årets tandsköterska i går, i samband med Svenska Tandsköterskeförbundets yrkeskonferens i Stockholm.

– Jag är otroligt lycklig! Jag har åkt på en glädjeraket sedan jag vann priset i går kväll, berättar Zainab Saeid.

Hon har arbetat elva år som tandsköterska.

Hon kom till Sverige från Irak 1996. Två år tidigare blev hon färdigutbildad agronom, men utbildningen gick inte att använda här. Arbetsförmedlingen tipsade henne om tandsköterskeutbildningen och hon sökte.

– Det var 300 sökande och 25 platser, men jag hade tur och kom med, berättar Zainab.

Trivs inom tandvården

– Jag är jättenöjd som tandsköterska. Jag ångrar mig inte en sekund. Jag gillar mitt jobb och tycker om att hjälpa människor. Jag lägger mig på kvällen med gott samvete.

Förutom äran att bli utnämnd till Årets tandsköterska har Zainab Saeid fått presentkort och skönhetsprodukter värda sammanlagt drygt 23 000 kronor. En del av pengarna kommer hon att använda till utbildning.

– Det kan bli en implantatkurs, eller kanske något inom protetik. Jag har inte bestämt mig än.

”Uppnår fantastiska resultat”

Enligt prismotiveringen har Zainab Saeid ”stor passion för yrket och ett engagemang som smittar av sig”. Hon är ambitiös och tar sig an både stora och små uppdrag med entusiasm och hon lyckas uppnå ”fantastiska resultat”.

Förutom Årets tandsköterska Zainab Saeid utsågs två hederspristagare: Merja Fehler, tandsköterska på Wasa Tandklinik i Stockholm och Elisabeth Ländström, tandsköterska på Tandläkarna Norman i Uddevalla.

Sammanlagt 127 tandsköterskor nominerades till priset 2015. Det är fjärde gången som utmärkelsen delas ut. Bakom Årets tandsköterska står Svenska Tandsköterskeförbundet.

Text: Janet Suslick

Foton/Illustrationer: Foto: Sara Pettersson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch