Hon är årets tandsköterska
Anette Bergström är årets tandsköterska. Foto: Anna Tärnhuvud

Hon är årets tandsköterska

Pris 2 feb 2018
Dela artikeln
Anette Bergström är tandsköterska på folktandvårdens specialistklinik för protetik i Karlstad. I går utsågs hon till årets tandsköterska.

Runt 50 tandsköterskor från hela Sverige nominerades till årets tandsköterska 2018. Anette Bergström hedrades med titeln i samband med Svenska Tandsköterskeförbundets yrkeskonferens i Stockholm i går kväll.

Förutom äran består priset av 10 000 kronor till vidareutbildning, gratis inträde till årets odontologiska riksstämma i Göteborg i november, en hudvårdskit och arbetskläder.

Enligt juryns motivering är Anette en mycket kunnig tandsköterska som är fokuserad på att lösa problem. Hon är bra på både det kliniska arbetet och den administrativa delen av jobbet. Hon är också omtyckt av både patienter och arbetskamrater och har alltid ”ett leende på läpparna”.

Två hedersomnämningar delades också ut vid galan. De gick till Hanna Sjöholm, tandsköterska i Klippan och Nina Sundin, tandsköterska i Sundsvall.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga in.
redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch