Hon blir ny specialist
Mona Sayady Ölander tar specialistexamen i endodonti den 26 oktober.

Hon blir ny specialist

Specialistexamen 25 okt 2017
Dela artikeln
Mona Sayady Ölander blir specialist i endodonti. Hon examineras i morgon, den 26 oktober.

Under förmiddagen presenterar hon 30 fall som hon har förberett under tre års specialistutbildning. Frågor kommer ställas och hon får försvara och förklara varför hon har gjort som hon har gjort och diskutera andra alternativ. Föreläsningen är öppen för kollegor, vänner och familj.

Efteråt blir det lite tårta och champagne på kliniken och sedan firar hon med familj och vänner hemma.

Efter examen fortsätter hon att arbeta på folktandvårdens specialistklinik för endodonti i Mölndal och en dag i veckan på Drottningkliniken, en privatklinik i Göteborg.

– Jag har det bästa av två världar. Det blir inte mycket skillnad i min kliniska verksamhet med patienterna, men jag kommer även att ha ansvar för att föra vidare den kunskap jag har till kollegor inom tandvården, berättar Mona Sayady Ölander.

Är du nöjd med ditt yrke och karriärsval?
– Absolut, även om det har varit jobbigt ibland skulle jag ändå inte vilja ändra på något. Jag är glad att jag har utbildat mig i Göteborg och lärt mig från några av de bästa.

Varför valde du att bli endodontist?
– Jag gillar att ha många bollar i luften både privat och på jobbet. Det kan bli lite stressigt ibland, men när jag jobbar med endodonti behöver jag inte stressa från den ena patienten till den andra. Varje tand är en utmaning för sig.

Det finns ett 50-tal endodontister i landet. Hur känns det att tillhöra en liten utvald skara?
– Det känns bra, det gör att man lär känna de flesta.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga in.redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch