Ibbe Gnem årets pionjär
Ibbe Gnem är en av grundarna till bolaget Distriktstandvården Sverige AB, ett företag som i dag omsätter över 134 miljoner kronor.

Ibbe Gnem årets pionjär

prisad 25 sep 2014
Dela artikeln
Ibbe Gnem, vd för Distriktstandvården Sverige AB, har utsetts till ”Årets pionjär” i Stockholms län.
– Otroligt roligt och hedervärt, säger pristagaren själv.

Syftet med priset är att lyfta fram en person med utländsk bakgrund som lyckats utveckla ett tillväxtföretag. Och det har Ibbe Gnem.

Han är född i Palestina, men kom från Syrien till Sverige som 17-åring. 1992 startade han ett IT-bolag, som köptes upp 2006. Fyra år senare förvärvade han tillsammans med kollegan Jan Lindqvist tio folktandvårdskliniker och bildade bolaget Distriktstandvården Sverige AB, ett företag som i dag har 14 kliniker, 180 anställda och omsätter över 134 miljoner kronor.

Medverkar till fred

Ibbe Gnem har också varit med om att starta Stockholms Affärsänglar, varit mentor för många nya företagare och är medgrundare av föreningen PIBF, en samarbetsförening mellan palestinska och israeliska företag, vars syfte är att medverka till fred.

Fokus för honom ligger nu främst på att utveckla Distriktstandvården ytterligare.

– Det handlar inte i första hand om att starta nya kliniker utan främst om att höja kunskapen inom företaget och kunna ge patienterna bästa tänkbara tandvård, säger han.

Ibbe Gnem går nu vidare som kandidat till riksfinalen och priset ”Årets pionjär i Sverige”, som instiftats av kung Carl XVI Gustaf.

Ibbe Gnem är även en av Tandläkartidningens bloggare och skriver framför allt om ledarskap. Läs hans senaste blogginlägg här!

Text: Mats Karlsson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch